Kennel Goldobafs
Kennel Goldobafs


Kennel.fi

ENNEN KUIN....

kysyt käyttölinjaista saksanpaimenkoiraa niin olethan ymmärtänyt, että kyseisen rodun edustajat vaativat omistajaltaan muutakin liikuntaa kuin korttelin ympäri kiertämisen ja pallon heittelyä muutaman kerran viikossa. Jotta siitä suloisesta karvapallosta kasvaa uljas ja hyvinkäyttäytyvä lotko niin siihen on tarvinnut tuhlata aikaa ja vaivaa. Nämä eivät valitettavasti synny valmiiksi poliisikoira Rexeinä eikä susikoira Roina. 

Toivon tulevilta kodeilta kiinnostuneisuutta puuhata/harrastaa koiran kanssa vaikkei koetoiminta kiinnostaisi. Pystyn kontaktieni kautta löytämään uusille pennun hankkijoille koulutusapua rodun tuntevilta ihmisiltä, yksin ei tarvitse koiran kanssa jäädä. Jos koira jää lähelle asumaan niin apua on saatavilla ihan kasvattajalta itseltäänkin. Kasvattajana tietenkin toivoisin kouluttamisesta kiinnostuneita koteja koirille, jolloin niiden luonteista ja ominaisuuksista saisi hieman enemmän tietoa. Pieniä apuvälineitä jalostustyöhön toki antaa erilaiset testit kuten MH-luonnekuvaus, luonnetesti taikka SPL arviointi. Nämä ovat niitä testejä joihin toivon kasvattieni osallistuvan, etenkin niiden jotka eivät aktiivisesti siellä kentillä/maastoissa aikaansa kuluttele. 

Kasvattajana minua kiinnostaa kasvattieni kuulumiset niin ne ilot kuin surutkin. Toivon, että kasvattini luustokuvataan ja tehdään mahdolliset muut terveystutkimukset kun ovat sopivan ikäisiä. Ei pelkästään sen kyseisen yksilön tai sen isän/emän vuoksi vaan koko rodun takia. 

Ymmärrystä myös siihen, että vaikka olen tehnyt parhaani saadakseni terveitä kasvatteja niin aina se ei onnistu. Joskus niitä sairaita ja epäkelpojakin yksilöitä joukkoon eksyy. Se voi olla juuri se sinun koirasi. Tarkoituksella ei kukaan kasvattaja (toivottavasti) sairaita koiria jalosta. Vaikka ne vakuutukset maksavat niin sellainen sille koiralle kannattaa hankkia. 

Pennut luovutetaan aikaisintaan 7viikon ikäisinä, useasti madotettuina, sirutettuina, rekisteröityinä, eläinlääkärin tarkastamina kattavan pentupaketin ja kirjallisten ohjeiden kanssa.

Tämä sivusto on rakennettu Kennel.fi -kotisivujärjestelmällä.

Kaakon Nettipalvelu Oy