Kennel Goldobafs
Kennel Goldobafs


Kennel.fi

U
18.1.2024
2u+2n

Koiranet 
Kuvia

 

VIRUS VOM HAUS PIXNER GOLDOBAF'S MANIN TAKII
   

A/A 0/0 LTV0 SP0

BH, IGP2 

B/B 0/0 LTV1 VA0 SP0 silmät terveet

BH, JK1, TK1, spl arviointi

Ulla on omaa tuotantoani useammassa polvessa, joten sen hyvät ja huonot puolet ovat melko hyvin tiedossa, samoin riskit mitä voipi tulla sen jälkeläisille. Ullan sisarusparvi on kaikki luustokuvattu terveiksi. Tiedossa ei olisi, että kukaan sairastelisi mitään autoimmuunisairautta. Ilmeisen perusterve nelikko kyseessä. Harrastuskoiriksi on päätynyt 3/4, lajeina metsäjälki, haku ja igp. Harrastuskoiriksi päätyneillä on kaikilla vähintään BH, yhdellä on spl:n puolella tehty igp2 joten se ei näy koiranetissä. Hakukoira ei saanut tulosta kokeesta eli jokainen on myös startannut kokeessa. Tiedossa on, että ovat hyvä viettisiä elikoita, joiden kanssa voi touhuta tavoitteellisesti. Samoin ongelmat ovat tiedossa, näissä on myös hieman pehmeän vikaa, joka näkynyt esimerkiksi hypyissä. Ne ovat huimanneet tyyppejä, mutta kunhan on määrätietoisesti harjoiteltu niin kykenevät kyllä hyppäämään. Osaavat myös yrittää sitä "EiPystyEiKykene"- toimintaa, mutta jos siihen ei mene mukaan niin pääsevät kyllä asioista yli. Mitään maailman vahvimpia nalleja eivät kuitenkaan ole. 

Halusin edellämainituista syistä käyttää Ullalle urosta, joka seisoisi enemmän omilla jaloillaan. Virus itsessään oli sellainen koira mistä tykkäsin kun sen näin. 

Pennut syntyivät 18.1.2024. Ensimmäinen uros pentu syntyi omin voimin, mutta sen jälkeen jouduimme turvautumaan eläinlääkärin apuun ja Ulla sektioitiin. Jumiin oli jäänyt suurikokoinen pentu. Ullalla oli hyvät poltot ja se yritti kyllä saada pennun tulemaan normireittiä ulos, mutta tällä kertaa kasvattajan hermorakenne ei kestänyt useamman tunnin jälkeen odotella pidempään vaan päädyttiin sektioon. Sektiolla syntyi elossa vielä toinen uros sekä kaksi narttua. Pennut olivat heti hyvin elinvoimaisia. Ulla oli erinomainen emä alusta luovutusikään saakka. 

Pennuista 3/4 päätyivät henkilöille, jotka (ainakin puheissa) hakivat harrastuskoiraa ;) Yksi lähti aktiiviseksi koti/tallikoiraksi. Tätä "kotikoiraa" onneksi kasvattaja pääsee näkemään useasti ja todennäköisesti sitä joskus lainailee mukaansa. 

 

Tämä sivusto on rakennettu Kennel.fi -kotisivujärjestelmällä.

Kaakon Nettipalvelu Oy